RSS

Sütlü Çikolata Kaplı Draje

Sütlü Çikolata Kaplı Draje
Formülasyona uygun şekilde, çikolata üretim aşamalarından geçerek elde edilen sütlü çikolata draje kaplamada kullanılmaktadır. Draje üretiminde kullanılacak olan çeşni (fındık veya fıstık) draje kazanına alınır. Burada çikolatanın püskürtülmesi ve tamburun sürekli dönmesiyle çeşni kaplama işlemi yapılır. Kaplama sırasında drajelerin birbirine yapışmasını önlemek ve homojen bir kaplama sağlamak için tambur içine 10 °C’lik hava üflenmektedir.  Kaplama işlemi 30 – 35 dakika sürmektedir.
Sütlü çikolata ile kaplanmış drajeler parlatma işlemi yapmak için başka bir tambura alınırlar. Parlatma ile üründe istenilen parlak görünüm sağlanırken aynı zamanda ürünün ısı ve ışığa karşı korunması da sağlanmaktadır. Yine bu tambur içine 10 ˚C’lik hava üflenerek drajelerin birbirine yapışması önlenmekte ve homojen bir parlatma sağlanmaktadır. Parlatma işlemi 15 – 20 dakika sürmektedir.
Parlatma işleminden sonra drajeler kurutma işlemi için plastik kasalara alınmaktadır. Kasalar içinde 20 – 22 ˚C’de 4 – 6 saat kurutulmaktadırlar. Kurumuş drajeler dikey paketleme makinesi kullanılarak 60g’lık paketler şeklinde ambalajlanırlar.

www.tips-fb.com

0 yorum:

Yorum Gönder