Gıda Mühendisi

Gıda Mühendisliği ve bilimsel gıda bilgileri

10 Şubat 2013 Pazar

KALSİYUM İHTİYACI

›
     KALSİYUMUN FONKSİYONU            Vücuttaki kalsiyumun %99'dan fazlası diş ve kemiklerde bulunur ve kemik gelişiminde, sağlığın ...
5 Şubat 2013 Salı

MEYVE SUYU TEKNOLOJİSİ BERRAK MEYVE SUYU ÜRETİMİ

›
MEYVE SUYU TEKNOLOJİSİ BERRAK MEYVE SUYU ÜRETİMİ Çilek, elma, armut, vişne,Frenk üzüm, üzüm gibi meyveler meyve suyuna işlenir. Armut ve...

Nanoteknoloji

›
  Gıda Endüstrisinde Nanoteknoloji Uygulamaları 01. Giriş 02. Nanoteknoloji Nedir ? 02.01. Nanoteknolojinin Amaçları 02.02. Nanoteknolo...

Organik Hakkında

›
                                                            ORGANİK GIDA NEDİR?     Organik gıdalar, basit olarak, yetiştirilmesinde ve ...

Organik Gıda Üretimi

›
ORGANİK GIDA     Organik tarımcılar ve gıda üreticileri gıdayı sentetik kimyasallar (pestisitler ve suni gübre gibi) kullanmadan üretirler...

Organik Süt Üretimi

›
Organik Süt Beslenme gereksinimiz ve sağlık açısından çok önemli bir gıda olan süt, günümüze kadarki sürecinde konvansiyonel biçimde işlen...

Yağlar

›
1. Margarin uretim asamalari ve katki maddeleri -yağ fazının hazırlanması -su fazının hazırlanması -katkı maddelerinin ilave edilmesi -y...

Gıda Ambalaj Malzemeleri

›
GIDA   MADDELERİNİN   ÖZELLİKLERİ   VE   KULLANILAN   AMBALAJ MALZEMELERİ İşlenmiş tüm ürünler içinde gıda ürünleri ambalajlanma ve satışa...

Gen Transferi

›
     GEN TRANSFER YÖNTEMLERİ               Gen tedavisinde, etkin bir gen aktarımı en önemli bir koşuldur. Genleri istenilen hücrele...

Konservecilik

›
ASEPTİK KONSERVECİLİK Gıdanın konserve kabına konulmadan önce ısıtılması ve soğutulması yöntemi kap içinde ısıtmanın olumsuzluklarını ort...
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.