Gıda Mühendisi
Gıda Mühendisliği ve bilimsel gıda bilgileri
10 Şubat 2013 Pazar
KALSİYUM İHTİYACI
›
KALSİYUMUN FONKSİYONU Vücuttaki kalsiyumun %99'dan fazlası diş ve kemiklerde bulunur ve kemik gelişiminde, sağlığın ...
5 Şubat 2013 Salı
MEYVE SUYU TEKNOLOJİSİ BERRAK MEYVE SUYU ÜRETİMİ
›
MEYVE SUYU TEKNOLOJİSİ BERRAK MEYVE SUYU ÜRETİMİ Çilek, elma, armut, vişne,Frenk üzüm, üzüm gibi meyveler meyve suyuna işlenir. Armut ve...
Nanoteknoloji
›
Gıda Endüstrisinde Nanoteknoloji Uygulamaları 01. Giriş 02. Nanoteknoloji Nedir ? 02.01. Nanoteknolojinin Amaçları 02.02. Nanoteknolo...
Organik Hakkında
›
ORGANİK GIDA NEDİR? Organik gıdalar, basit olarak, yetiştirilmesinde ve ...
Organik Gıda Üretimi
›
ORGANİK GIDA Organik tarımcılar ve gıda üreticileri gıdayı sentetik kimyasallar (pestisitler ve suni gübre gibi) kullanmadan üretirler...
Organik Süt Üretimi
›
Organik Süt Beslenme gereksinimiz ve sağlık açısından çok önemli bir gıda olan süt, günümüze kadarki sürecinde konvansiyonel biçimde işlen...
Yağlar
›
1. Margarin uretim asamalari ve katki maddeleri -yağ fazının hazırlanması -su fazının hazırlanması -katkı maddelerinin ilave edilmesi -y...
Gıda Ambalaj Malzemeleri
›
GIDA MADDELERİNİN ÖZELLİKLERİ VE KULLANILAN AMBALAJ MALZEMELERİ İşlenmiş tüm ürünler içinde gıda ürünleri ambalajlanma ve satışa...
Gen Transferi
›
GEN TRANSFER YÖNTEMLERİ Gen tedavisinde, etkin bir gen aktarımı en önemli bir koşuldur. Genleri istenilen hücrele...
Konservecilik
›
ASEPTİK KONSERVECİLİK Gıdanın konserve kabına konulmadan önce ısıtılması ve soğutulması yöntemi kap içinde ısıtmanın olumsuzluklarını ort...
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle