RSS

ÇİKOLATA HAMMADDE VE ÖZELLİKLERİ

KAKAO TOZU
NATUREL ve ALKALİZE KAKAO TOZU olarak 2 çeşittir
Yağ Oranı : % 10 -12
Kullanım Alanı :  Renk ve tat verici olarak , Çikolata Kaplama ve Dolgu ürünlerinde , Çikolatalı şekerlemelerde , Biskuvi  ve Kek üretiminde , Puding ve Süt ürünlerinde, Fırıncılık ürünlerinde , Dondurma üretiminde ve Hazır toz içecekler gibi bir çok gıda ürünlerinde kullanılmaktadır .
Ambalaj : 25 kg torbalarda
Raf Ömrü : 18 – 24 ay
Fiyat Aralığı : 5000$ + KDV
KAKAO KİTLESİ / LİKÖRÜ
Kakao kitlesi kakao çekirdeğinin öğütülmesiyle elde edilir. Kakao likörünün kalitesi kullanılan çekirdeğe bağlıdır. Üreticiler sıklıkla istenilen kalite, aroma ve lezzeti kazandırmak için farklı çeşitlerdeki çekirdekleri karıştırırlar. Kakao likörü daha sonra, renginin ve aromasının aynı zamanda kimyasal kompozisyonunda değişmesi amacıyla kavrulma ve alkalizasyon işlemlerine tabi tutulur
Gerçek çikolata üretiminde kullanılır. Yağ oranı minimum %52 dir.
Ambalaj : 25 kg Karton koli
Raf Ömrü : 12 ay
Fiyat Aralığı : 4500$ – 5000$ + KDV

DEODORİZE VE NATUREL KAKAO YAĞI
Naturel kakao yağı kendine has kakao kokusunda olup yabancı bir koku içermez . Deodorize edilip kakao kokusundanda arındırılabilir .
Kullanım alanı : Naturel kakao yağı özellikle sütlü çikolatalarda , Dedorize kakao yağı ise Çikolata ve Şekerleme ürünlerinde özellikle Bitter çikolatalarda kullanılır .
Ambalaj : 25 kg Karton koli
Raf Ömrü : 12 ay
Fiyat aralığı : 4500$ – 5000$

SÜT TOZU
Süt tozu, sütle aynı aromayı verdiği, ama süt kullanmaktan daha ucuza geldiği için, süt kullanılan sektörlerde çoğu zaman süt tozu tercih edilir. Ayrıca saklanma koşulları daha elverişlidir
Süt tozu, yağlı ve yağsız olmak üzere iki farklı tipte üretilir .
Başlıca kullanım alanları :
Çikolata , bebek maması , pasta ve hamur işleri , hazır çorba ve kahve kreması .
Ambalaj : 25 kg torba
Raf ömrü : 12 ay
Fiyat aralığı : 3000 – 3500 $

VANILIN
Vanilin , vanilya tadını ve kokusunu veren temel maddedir. Gıda sektöründe vanilya kokusu ve tadı yüzünden kullanılmaktadır. Sektörde metil ve etil vanilin kullanılmaktadır. Etil vanilinin daha baskın kokusu ve tadı vardır. Dondurma , çikolata, puding, şekerlemeler, sütlü tatlılar, pasta kremaları, kahve, alkollü içecekeler, kola ve unlu mamüllerin içeriklerinde yer almaktadır.
Ambalaj : 25 kg Karton Koli
Raf Ömrü : 24 ay
Fiyat Aralığı : 20000 – 22000$ 

PEYNIRALTI SUYU TOZU (WHEY)
Peynir oluşumu sırasında, çökeltiden süzülerek elde edilen sıvının ısıl işlemlerle toz haline getirilmesinden elde edilir.
Gıdaların besin değerini (özellikle protein) zenginleştirmek amacı ile içecek ve yiyecek sanayisinde katkı maddesi olarak kullanılır. Şekercilik, fırıncılık, bisküvi, çikolata, süt ürünleri sektörleri peynir altı suyu tozu kullanan sektörlerdir.
Ambalaj : 25 kg torbalarda
Raf Ömrü : 12 ay
Fiyat Aralığı : 1000 – 1200$ 

LESİTİN
Genel olarak yoğunlaştırıcı, karıştırıcı, yalıtıcı ve ilaçların etrafındaki koruyucu tabakaların yapımında kullanılır. Örneğin lesitin çikolatalarda karıştırıcı olarak kullanılır ve kakao ile kakao yağının birbirinden ayrılmasını önler. Ticari olarak genelde soya fasulyesinden elde edilir .
Ambalaj : 180 kg Varil
Raf Ömrü : 12 ay
Fiyat Aralığı : 2000 – 2200$ 

www.tips-fb.com

0 yorum:

Yorum Gönder